Dienstencheques

Is het huishouden een hele klus? Laat het team van Wilst bvba 'Dienstencheques' u helpen bij uw dagelijkse huishoudelijke taken. Het bedrijf is erkend door de RVA; we bieden tal van prestaties gerealiseerd in het kader van dienstencheques.

Naast strijken, boodschappen doen of maaltijden bereiden, doen we ook uw kleine naaiwerkjes en wassen we uw ramen.

Heeft u of iemand in uw omgeving problemen om zich te verplaatsen? Onze dienst transport van personen helpt u wanneer u naar een dokter moet, een specialist of voor een bezoek aan het ziekenhuis, bijvoorbeeld.

Onze huishoudsters staat tot uw dienst in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk gewest (Anderlecht, Jette, Ukkel, Vorst, Woluwe, ...) en omgeving (Vilvoorde, Dilbeek, Wemmel, Grimbergen, enz.).

Dienstencheques, voor wie, waarvoor?

Dienstencheques richten zich tot privépersonen die in België wonen. Ze kunnen worden gebruikt voor huishoudhulp

  • voor activiteiten in het huis van de gebruiker (schoonmaak van de woning, wassen, strijken, naaiwerk in de zin van herstellingen, bereiding van maaltijden);
  • voor activiteiten buiten het huis van de gebruiker (boodschappen doen, begeleid transport van personen met een beperkte mobiliteit, strijken, enz.).

Garanties:

  • Kwaliteit: het personeel wordt door ons opgeleid. De kwaliteit van de dienstverlening is een van onze prioriteiten.
  • Veiligheid: de huishoudsters werken wettelijk bij u en zijn gedekt door een verzekering arbeidsongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid, dit zonder extra kosten
  • Stabiliteit: de dienstverleners werken onder een contract van onbepaalde duur met een garantie van de uren. Het is dus altijd dezelfde dienstverlener die bij u werkt (behoudens anders door u opgegeven). Er is een planning van de dienstverlening beschikbaar voor elke wijziging van uurregeling of mededeling van vakantie.
  • Snelheid: met meerdere huishoudsters voor Brussel en de Rand, hebben we zeker iemand die al dicht bij u werkt. Vraag ons naar de onmiddellijke beschikbaarheden in uw wijk.

Vanaf 1 januari 2014 is de aankoopprijs van een dienstencheque € 9 voor de eerste 400 bestelde dienstencheques en € 10 voor de volgende 100 (de grens per gebruiker is 500 dienstencheques per kalenderjaar).

 Wettelijke basis: Koninklijk besluit van 17 augustus 2013 tot wijziging van het koninklijk besluit van 12 december 2001 betreffende de dienstencheques, BS 26 augustus 2013.

 Voor wat uw fiscale aftrek betreft, het maximumbedrag waarop de fiscale aftrek voor de dienstencheques betrekking heeft is vanaf 1 juli 2013 beperkt tot € 1.380 per persoon en per jaar.

 Indien u al een huishoudster hebt, kunnen we haar prestaties ook officieel maken met een arbeidsovereenkomst (met alle voordelen van dien). Neem hierover contact op met ons in alle vertrouwelijkheid.

 Voor extra informatie, gelieve de site http://www.titres-services-onem.be/utilisateurs/ te raadplegen of contact op te nemen met ons.

 Hoe een beroep doen op Wilst Dienstencheques?

 Gewoon door de diensten van een huishoudhulp te vragen via het onderstaande formulier, via email op sprlwilst@gmail.com of telefonisch op 02/705.19.70 of 0495/62.99.40. Gelieve uw wijk, het gewenste aantal uren, het soort werk en de voorkeur van uurregeling te vermelden.

 

We nemen contact op met u binnen de 48 uren (2 werkdagen). Bedankt voor uw aanvraag.

Wilst Dienstencheques is erkend door Sodexo.